15 dec.

USR PLUS, propunere pentru deblocarea negocierilor cu PNL

Alianța USR PLUS propune o soluție pentru deblocarea negocierilor cu PNL pentru formarea coaliției de guvernare. Nu este despre funcții și persoane. Pentru USR PLUS este despre echilibru și încheierea unui parteneriat solid.

            Am propus, după cum bine știți, mai multe variante, pe care Ludovic Orban le-a refuzat până acum. Propunerile noastre sunt făcute cu bună credință și încredere că această coaliție poate fi una solidă și credibilă.

            Am decis să propunem o altă candidatură la Președinția Camerei Deputaților. USR PLUS va susține candidatura liderului de grup Cătălin Drulă la Președinția Camerei Deputaților. Este un om tânăr, capabil și în același timp cu o solidă experiență parlamentară.

            Dan Barna i-a propus lui Ludovic Orban ca președinții de partid din coaliție să intre ca vicepremieri în Guvern. Prin intrarea liderilor politici ca vicepremieri, viitorul prim ministru se va bucura de sprijin politic puternic, imediat și eficient. Orice posibilă neînțelegere viitoare se va rezolva rapid între cei patru. Nu va fi nevoie de crearea altor organisme de conciliere sau negociere a pozițiilor guvernului așa cum s-a întâmplat în coalițiile trecutului. Soluția noastră înseamnă că președinții partidelor vor avea un rol important în concentrarea pe obiectivele majore.

            Propunem partenerilor să reluăm imediat negocierile pe programul de guvernare. Vor fi negocieri lungi, așa cum trebuie să fie o discuție așezată, pe măsuri concrete. Haideti sa nu pierdem timpul. Să arătăm că dorim o coaliție stabilă și reformatoare. Să punem bazele unui parteneriat care să aducă greutate politică în reformele de care România are nevoie.

            Avem soluțiile necesare, PNL și UDMR au, la rândul lor, niște idei foarte bune. E inexplicabil că nu putem face pași înainte pentru că un partener refuză dialogul pe programul de guvernare.

            În acest moment erodăm nejustificat din încrederea pe care oamenii au pus-o în noi.

Prof. Cristina Iurișniți, Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii