11 nov.

Fost traficant de minore, ajuns consilier județean în comisia de protecție a copiilor, la Consiliul Județean Vaslui.

Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean în comisia de protecție a copiilor, la Consiliul Județean Vaslui! Nu este de ajuns că România ocupă primul loc în Europa în privința victimelor traficului de persoane! Este de neacceptat ce se întâmplă în societatea românească!

            Este de neacceptat că trei din patru cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt considerate de judecători ca relații consimțite. Judecătorii sunt îngăduitori cu prădătorii sexuali și dau pedepse cu suspendare. Prea ușor. Polițiștii și procurorii, cei care strâng dovezile, fac anchete superficiale din cauză că nu urmează o procedura clară in investigarea abuzurilor și in întocmirea dosarelor.

            În luna iunie, statul român a arătat, încă o dată, cât de tolerant este cu abuzatorii sexuali. O adolescentă de 17 ani a depus plângere pentru că a fost violată de un bărbat de 45 de ani, dar nici polițiștii, nici procurorii nu au luat vreo măsură pentru protejarea victimei. Agresorul, un criminal în serie eliberat condiționat, a fost lăsat în continuare liber. La trei zile după ce fusese reclamat pentru viol, bărbatul a mers acasă la tânără și i-a dat foc. Ulterior, adolescenta de 17 ani a murit.

            Cerem de urgență oameni pregătiți pentru anchetarea agresorilor sexuali și un ghid  standardizat de proceduri pe care să-l urmeze fiecare procuror și judecător.

            Fiecare abuz sexual împotriva unui minor ar trebui să fie anchetat de polițiști și procurori specializați, care să obțină condamnări dure pentru abuzatori. În Parlament am votat  deja pentru mărirea  pedepselor, s-a introdus în circuit o modificare legislativă pentru facilitarea procedurilor si  pedepselor in anchetele cu minori din Codul penal și Codul de procedură penală! Instruirea specială a polițiștilor și procurorilor pentru anchetele cu minori trebuie să devină o prioritate.

            Ca președintă a Comisiei pentru egalitatea de șanse din Camera Deputatilor și membră  în Comisia de anchetă pentru copiii dispăruți și traficați solicit de urgență schimbarea acestui personaj din Comisia de protecție a copiilor!

            Salut petiția Declic, implicarea societății civile și reacția societății civile la derapajele politice sau la pedepsele din justiție  prea blânde cu agresorii sau traficanții de minori.

            Vrem ca agresiunile sexuale de minori să fie luate în serios de autorități! Semnează și tu petiția: https://go.declic.ro/semneaza-agresori1111

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii