28 sept.

Dorința de schimbare a triumfat în municipiul Bistrița, reședință de județ, și orașul Năsăud.

Salut victoria în alegerile pentru funcția de primar al Bistriței a candidatului comun al PNL USR PLUS, domnul Ioan Turc, care a demonstrat clar că Bistrița vrea o schimbare, precum și a consilierilor locali ai USR PLUS din orașele și comunele județului. De asemenea, salut victoria categorică a Alianței electorale PNL USR PLUS pentru primăria orașului Năsăud, unde USR PLUS a obținut trei consilieri. Același număr de consilieri va avea USR PLUS la Lunca Ilvei și Chiuza.

            Aceste două victorii în alegerile locale ale echipelor cât și a candidaților la primărie susținuți de USR PLUS, ne dau speranța unei schimbări ireversibile în bine, în folosul direct al cetățenilor, și în administrația publică a județului Bistrița-Năsăud.

            Valul schimbării nu se oprește aici! USR PLUS a demonstrat ieri că este o forță politică puternică în România. După alegerile de la parlamentare din 2016, alegerile europarlamentare din 2019, iată că, în 2020, USR PLUS se impune și pe plan local, în capitală și în multe din județele țării.

            Județul Bistrița-Năsăud are nevoie de o schimbare majoră în modul în care se face administrația publică în cel mai pesedizat județ din Transilvania. Aleșii puși în slujba cetățenilor după scrutinul electoral de ieri trebuie să fie aproape și deschiși la nevoile oamenilor. Este nevoie de transparență în cheltuirea banilor publici, de eficiență în transpunerea proiectelor de dezvoltare locală și de oameni profesioniști și capabili să atragă finanțare pentru proiectele publice, nu doar din fonduri guvernamentale, ci și din surse europene sau internaționale.

            Municipiul reședință de județ și orașul academicienilor, Năsăud, au acum o șansă reală de a deveni două localități moderne, cu servicii publice de calitate și cu un standard de calitate al vieții cel puțin comparabil cu al altor comunități locale similare din Europa.

            Vreau să mulțumesc pe această cale tuturor locuitorilor județului Bistrița-Năsăud care  s-au prezentat la vot ieri, 27 septembrie, și să îi sigur de faptul că USR-PLUS a înțeles că a sosit momentul ca toți cei care doresc binele localităților lor să nu mai fie preocupați de diferențe și orgolii personale. De acum înainte, USR PLUS, prin aleșii săi, se va concentra pe realizarea proiectelor dorite de către cetățeni, și va pune umărul pentru a susține doar pe cei care vor demonstra prin fapte că vor binele acestui județ, și că sunt dispuși să lucreze doar în folosul oamenilor, pentru a schimba viitorul comunităților noastre locale.

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii