22 sept.

Doar opt dintre consilierii județeni au rapoarte de activitate anuală depuse

La finalul celor patru ani de mandat, 36 de nume se regăsesc pe lista de reprezentanți ai locuitorilor în forul deliberativ al județului, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Mai mult de jumătate dintre acești aleși, în urma scrutinului electoral din 2016, nu au catadicsit să își depună rapoartele de activitate anuale, deși acestea sunt obligatorii prin lege. Dacă doar în dreptul a 8 dintre consilierii județeni se regăsesc rapoartele obligatorii, despre alți 11 dintre ei putem spune că au încălcat legea în mod repetat, an de an.

                O situație similară se constată și în ceea ce privește rapoartele de activitate ale consilierilor municipali, după cum Filiala Bistrița-Năsăud a Uniunii Salvați România a atras atenția cu câteva luni în urmă.

                Ce altă dovadă mai clară de nepăsare mai poate exista, decât ignorarea cu bună-știință a unor obligații elementare, cum e aceea de a raporta – măcar o dată pe an – activitatea pe care au depus-o în instituțiile administrației publice locale, unde au fost aleși să lucreze în numele și pentru cetățenii care i-au trimis acolo prin vot? Cei care nu o vor face în viitorul CL sau CJ sa fie sancționați cu rambursarea  indemnizației pe respectivul an pentru care nu au depus raport de activitate.

                Așadar, stop nepăsării  și lipsei de transparență din Consiliul local și județean! Schimbarea pe care o vom aduce este exact respectul si adevarul din cifre si programe electorale față de cetățeni din partea aleșilor, care acum lipsește! 

                Ca deputat  USR atrag atenția cetățenilor din județ că pe 27 septembrie au puterea de a schimba minciuna în adevăr, corupția în onestitate, politica de clan in politică pentru cetățeni!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii