25 aug.

Proiect legislativ USR de eliminare a pensiilor speciale din administrația publică locală

În prag de campanie electorală pentru alegerile locale, Uniunea Salvați România dovedește cu consecvență, din Parlament, că viitorii săi primari sau președinți de consilii județene nu doresc pensii speciale.

            Am semnat, luni, alături de ceilalți parlamentari USR, propunerea de modificare a OUG 57/2019 a fostului guvern PSD condus de Viorica Dăncilă și de eliminare a pensiilor speciale din administrația publică locală, proiect legislativ al Uniunii Salvați România depus deja în Parlament! Eliminarea pensiilor pentru primari, vice primari, președinți și vice-presedinti de CJ este, pentru USR, parte din misiunea pe care o are de a face dreptate românilor.

            Aceste pensii speciale pentru aleși locali au fost introduse în Codul Administrativ fără niciun fel de impact financiar calculat în nota de fundamentare, iar intrarea lor în vigoare a fost amânată pentru ianuarie 2021 în urma unui amendament USR la Legea Bugetului de Stat. Momentul intrării lor în vigoare se apropie, iar Parlamentul trebuie să lucreze în favoarea cetățenilor, și nu a celor privilegiați.

            Dintre toate categoriile de pensii speciale prevăzute de lege, cele pentru aleșii locali nu sunt încă în vigoare, nereprezentând un drept câștigat, CCR s-a pronunțat deja pe proiecte anterioare care propuneau eliminarea pensiile declarându-le deja neconstituționale.

            Inițiativa de eliminare a acestor pensii speciale este asumată de către toți parlamentarii USR, unii dintre ei inclusiv candidați la primărie sau la președinția unor consilii județene din țară. Noi ne respectăm promisiunile făcute încă din 2016, și proiectele din 2017, de eliminare a pensiilor speciale!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii