17 aug.

USR și PLUS au decis prin vot ca cele două partide să devină unul singur.

Congresul USR și Convenția PLUS au decis sâmbătă, 15 martie, ca cele două partide să fuzioneze: pentru că suntem la fel, pentru că ne dorim aceleași lucruri și pentru că împreună suntem mai puternici! Acestea sunt cele trei motive mari pentru care Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) au decis să se unească!

                A fost o zi istorică și o premieră națională în același timp. La primul congres online al unui forțe politice din România, 85% dintre participanți au votat pentru fuziune, adică pentru un singur partid politic care să lupte pentru modernizarea României. Pentru o Românie curată și modernă, în care să scăpăm de hoție și de impostură! Pentru oameni onești, competenți, cu experiență în viața reală, care să schimbe modul în care se face administrația publică și politica în România!

                Sâmbătă am decis practic să ne concentrăm pe unitate și pe cum putem lucra mai bine pentru a schimba România, convinși că dacă mergem împreună avem șanse să ne batem de la egal la egal cu vechea clasă politică. Pentru că trebuie să schimbăm România!

                Un partid unit, USRPLUS, va putea reprezenta cu mai multă forță cetățenii în Parlament, în Guvern și în administrația publică locală. Un singur partid înseamnă un singur program de guvernare, o echipă unită de parlamentari și un mecanism unic, democratic de selecție a candidaților pentru funcțiile publice. Unirea celor două partide, USR și PLUS, înseamnă că cetățenii vor putea alege între mai mulți oameni valoroși și mai multe idei bune pentru familia și comunitatea lor. Politica se face cu cetățeni, pentru cetățeni!

                Sâmbătă a fost luată decizia politică de fuziune. În continuare, USR și PLUS urmează să facă pașii juridici necesari pentru ca această decizie politică să fie înregistrată cu acte în regulă.

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii