04 aug.

Implicare pentru schimbare în bine în Bistrița-Năsăud. Candidați unici USR-PLUS și PNL la Primăria Bistrița și președinția Consiliului Județean!

Alianța de dreapta dintre USR-PLUS și PNL va merge împreună în scrutinul electoral din 27 septembrie, pentru Primăria Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Sfârșitul de săptămână a adus și finalizarea negocierilor privitoare la desemnarea și susținerea unor candidați comuni ai Alianței politice USR-PLUS și PNL la funcțiile de primar al municipiului reședință de județ, respectiv președinte al consiliul județean.

            Astfel, candidatul comun al USR-PLUS și PNL la Primăria Bistrița va fi domnul Ioan Turc, președinte al filialei județene a Partidului Național Liberal. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Alianța politică USR-PLUS va susține de asemenea un candidat comun, în persoana domnului Stelian Dolha, actualmente prefect al județului. Pentru funcțiile de consilieri municipali, respectiv consilieri județeni, USR-PLUS și PNL se vor prezenta în fața electoratului cu liste distincte de candidați.

            Finalizarea acordului de parteneriat în alegerile locale la nivelul municipiului reședință de județ și pentru președinția consiliului județean vine ca o consecință firească a nevoii de a oferi bistrițenilor și tuturor locuitorilor județului nostru o alternativă solidă și benefică la actuala configurație politică dominată de PSD, care a acaparat admnistrația publică locală și județeană, depărtându-se tot mai mult de nevoile reale ale cetățenilor în ultimii patru ani.

            Personal, am susținut încă din luna februarie a acestui an necesitatea unei astfel de construcții politice, o alianță a forțelor politice de dreapta din județ. Consecventă principiului că politica se face de cetățeni pentru cetățeni, și convinsă de nevoia implicării fiecăruia dintre noi pentru o schimbare în bine a vieții în comunitățile în care trăim, în calitate de deputat al Uniunii Salvați România  voi susține demersurile recent constituitei alianțe de dreapta de a aduce transformările mult dorite și așteptate de către toți cetățenii județului Bistrița-Năsăud.

            Parte a priorităților și obiectivelor alianței de dreapta la nivelul județului Bistrița-Năsăud vor fi:  transparența decizională, egalitate de șanse în accesul la educația de calitate, dublarea școlilor profesionale în sistem dual, (parteneriat școală-agent economic), accesul gratuit al tuturor copiilor la infrastructura sportivă, digitalizarea institutiilor, atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea judetului prin investiții în extinderea rețelei de distribușie a gazelor naturale, extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, stoparea defrișărilor ilegale, dezvoltarea și susținerea turismului județean. Lista poate continua prin implicarea cetățenilor, aplicarea principiilor democrației participative în actul decizional la nivelul administrației publice locale fiind de asemenea un deziderat politic important.

            Așteptările bistrițenilor de a avea un viitor mai bun, acasă, cu siguranță vor putea deveni realitate după ce actuala administrația publică, capturată de PSD și acoliții săi politici, va fi înlocuită prin votul democratic al cetățenilor, pe data de 27 septembrie.

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii