15 iul.

Alianța de dreapta în Bistrița-Năsăud, o alternativă reală, corectă și sănătoasă la actuala administrație locală

Data de 27 septembrie, ziua alegerilor locale din acest an, va marca cu siguranță triumful prin vot al cetățenilor împotriva unei administrații locale PSD defectuoase și ruptă de realitățile Bistriței, așa cum a fost cea a ultimilor patru ani. Așteptările locuitorilor municipiului reședință de județ de a avea un viitor mai bun, acasă, cu siguranță vor putea fi îndeplinite după ce ultimul primar PSD al Bistriței va fi concediat de către cetățeni.

În calitate de cetățean al Bistriței, deputat al Uniunii Salvați România ales și prin votul dumneavoastră, al locuitorilor municipiului reședință de județ, vă asigur că, împreună cu toate celelalte forțe politice responsabile, reprezentând alternativa la actuala administrație păguboasă dominată de baronii locali ai PSD împreună cu acoliții lor, nu vă vom înșela așteptările.

În acest moment, orgoliile în politica locală bistrițeană nu își mai au locul. O alianță de dreapta care să susțină un candidat unic la Primăria municipiului Bistrița este o soluție viabilă, rațională și așteptată de toți cetățenii care vor o schimbare în bine. Ea este impusă ca o necesitate și datorită sistemului de vot într-un singur tur de scrutin. Altminteri, nu vom face altceva decât să creăm din nou culoar liber unui nou primar PSD și să condamnăm Bistrița la încă patru ani de incertitudini și speranțe irosite.

În calitate de deputat și colegă de alianță politică cu membrii Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), de vice-președinte în Biroul județean al USR Bistrița-Năsăud, la rândul meu candidat desemnat al Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului județean Bistrița-Năsăud, am luat act de decizia domnului Lorant Sas, propus de PLUS pentru a candida la funcția de primar al Bistriței, de a renunța la această candidatură, manifestându-și sprijinul pentru candidatul PNL.

În condițiile date, vreau să asigur cetățenii municipiului Bistrița că USR va continua negocierile cu celelalte partide de pe dreapta eșichierului politic local, inclusiv PNL, pentru a sprijini cel mai bun candidat al opoziției și cu cele mai mari șanse în cursa pentru Primărie.

În ceea ce privește competiția electorală pentru alegerea președintelui Consiliului județean Bistrița-Năsăud și a consilierilor județeni, susțin de asemenea cu tărie necesitatea unei alianțe a forțelor de dreapta, care să promoveze candidați în cursa pentru aceste funcții de demnitate publică cu o viziune solidă și autentică pentru dezvoltarea județului, a căror integritate morală și competență profesională să nu poată fi pusă la îndoială.

Uniți vom putea cu adevărat schimba destinele Bistriței și ale județului nostru!

Trebuie să dăm dovadă cu toții de maturitate politică, să lăsăm orgoliile la o parte, și să construim ceea ce electoratul din Bistrița și din județ așteaptă de la noi: o alternativă reală, corectă și sănătoasă la actuala administrație locală, prin reprezentanți ai cetățenilor competenți, onești și devotați, cu un trecut politic curat, și fără interese personale, ce pot transforma speranțele oamenilor în realitate.

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii