08 iul.

„Fără Penali în Funcții Publice”, referendum odată cu alegerile locale din septembrie!

Cel mai simplu mod de organizare a referendumului „Fără Penali în Funcții Publice” este odată cu alegerile locale! Suntem în pandemie și oamenii nu trebuie să își asume riscuri care pot fi lesne evitate. Cum? Simplu. Programând referendumul în aceeași zi cu alegerile locale. Cheltuim mai puțini bani, știm deja că oamenii vor veni la vot. Scutim statul de eforturi suplimentare.

            Cerem tuturor partidelor să lase orgoliile și să susțină organizarea simultană a localelor și a referendumului pentru „Fără Penali în Funcții Publice” la aceeași dată, în această toamnă. USR mai cere adoptarea în sesiunea parlamentară extraordinară, înainte de organizarea referendumului, a unei iniţiativei legislative – depuse încă de anul trecut – care stabileşte prin lege folosirea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal. SIMPV este garanţia organizării unui proces referendar şi electoral corect. Cetăţenii au nevoie să ştie că votul lor la referendum nu este fraudat.

            Iniţiativa „Fără Penali în Funcţii Publice”, pentru care au semnat peste 1 milion de români, este înregistrată la Camera Deputaţilor din luna mai 2019, după ce a primit undă verde de la Curtea Constituţională, dar a fost blocată sistematic.

            Încă un pas și scăpăm de penali din funcții publice! Referendumul pentru Fără Penali în Funcții Publice TREBUIE să aibă loc în aceeași zi cu alegerile locale, pe 27 septembrie.

            Vom reuşi.

Prof. Cristina Iurișniți, Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii