19 iun.

Partidele politice tradiționale trebuie să înceteze alba-neagra cu eliminarea și impozitarea pensiilor speciale

După 30 de ani, în premieră natională, PSD și PNL au decis o aberație juridică în Parlament pentru a vulnerabiliza la Curtea Constituțională a României legea de impozitare a pensiilor speciale.

            În loc să voteze in Plenul reunit al Camerei Deputaților si Senatului proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, PSD și PNL au decis să se revoteze legea de impozitare a pensiilor speciale, votată deja definitiv miercuri  în Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională.

            Această lege nu trebuia votată din nou în plenul comun!

            Oficial, cei care ieri se lăudau că au impozitat pensiile speciale, spun că astfel au vrut să se asigure că legea este constituțională și nu neconstituțională. Dar legea a fost deja adoptată, nu poți adopta de două ori aceeași lege!

            Uniunea Salvați România nu a intrat în acest joc de-a pensiile speciale. Parlamentarii USR nu au votat de două ori aceeași lege. Această dinamită, intenționat agățată de legea de impozitare a pensiilor, va exploda la Curtea Constituțională.

            Practic, astfel se oferă muniție CCR să declare că fiind neconstitutională această lege, votată ieri de către toate partidele. Iată de ce legea USR, din 2017, de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost scoasă astăzi de la vot, chiar de către de către parlamentarii PSD, PNL și UDMR.

            Tot astăzi, la scurt timp după repetarea votului în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, Avocatul Poporului Renate Weber a atacat la Curtea Constituțională a României legea de impozitare a pensiilor speciale.

            Iată că ceea ce USR spunea demult, se adeverește din nou. Partidele politice tradiționale trebuie să înceteze cu acest joc duplicitar și perfid, de alba-neagra cu proiectele de legi de eliminare ori de impozitare a pensiilor speciale!

            Dacă legea adoptată de două ori pentru impozitarea pensiilor speciale va pica la Curtea Constituțională, domnul Ciolacu (PSD) și domnul Roman (PNL) trebuie să își dea demisia!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii