16 iun.

România anului 2020 a rămas în continuare un stat impotent, care nu e capabil să ofere protecție victimelor

România anului 2020 a rămas în continuare un stat impotent, care nu e capabil să ofere protecție victimelor, în special adolescente, femei care nu găsesc în polițiști, procurori și judecători aliați, ci susținători ai abuzatorilor!

            Cauza? Recursul compensatoriu PSD, lege care a eliberat estimativ 20 de mii de infractori. Trăim în țara unde criminalii circulă liberi pe stradă, unde femeile și fetele minore sunt privite ca niște obiecte sexuale!

            În cazurile de viol din România minorele sunt întotdeauna de vină, au consimțit actul sexual, sau au incitat prin îmbrăcăminte sumară: prejudecăți de Ev Mediu, într-o țară lipsită de o minimă educație juridică și sexuală adaptată vârstelor, pentru prevenirea avorturilor, violurilor și agresiunilor. Copiii au dreptul la informații din surse sigure pentru a recunoaște, gestiona și evita  pericolele traficului de carne vie!

            Prejudecati de Ev Mediu într-o țară care nu a învățat nimic din cazul Caracal, nimic din cazul Pitești, în care un tată după ce si-a violat propria fiică de 6 ani a primit 2 ani cu suspendare, o țară în care polițiștii nu își fac treaba pentru care sunt plătiți, indiferența și lipsa de profesionalism a acestora ucid femei, care caută cu disperare ajutor și protecție! Mai vin apoi unii magistrați care dau sentințe în favoarea agresorilor!

            Un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a incendiat recent o tânără de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Tânăra depusese plângere la poliție în urmă cu câteva zile împotriva lui, acuzându-l de viol și agresiuni, iar victima nu a primit niciun fel de protecție sau sprijin!

            Când ne vom face bine?

            În calitate de deputat al Uniunii Salvați România am trimis deja interpelări parlamentare  către ministrul afacerilor interne Ion-Marcel Vela, ministrul justiției Cătălin Predoiu, respectiv structurii Avocatului Copilului din cadrul Instituției Avocatului Poporului, prin care am solicitat de urgență explicaţii cu privire la măsurile întreprinse și asupra celor preconizate de către Guvern, în vederea eradicării imediate a acestor grave probleme.

            Prin Legea nr. 9/2018 a fost înființată structura de stat Avocatul Copilului, coordonată de un adjunct al Avocatului Poporului, numit pe o durată de cinci ani de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la propunerea Avocatului Poporului, cu avizul comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

            Avocatul Copilului, sub coordonarea Avocatului Poporului, trebuie conform legii să acţioneze în scopul promovării şi protejării drepturilor copiilor în vârstă de până la 18 ani, să susţină şi să încurajeze respectarea şi promovarea drepturilor copiilor, în condiţiile Legii nr. 35/1997, ale Convenției pentru drepturile copilului și ale Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată.

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii