03 iun.

Aquabis nu dă semne că intenționează să îmbunătățească calitatea apei și a serviciilor furnizate

În calitate de deputat USR BN atrag atenția ca deși va scumpi în următorii cinci ani apa furnizată locuitorilor județului cu aproape 30 la sută, Aquabis nu dă semne că intenționează să îmbunătățească calitatea apei și a serviciilor furnizate. Dimpotrivă!

            Chiar dacă sesizările în acest sens, venite din mai multe localități, au fost numeroase de-a lungul timpului, furnizorul bistrițean de apă potabilă ori le-a ignorat, ori a răspuns monosilabic „nu există probleme”.

            Într-un răspuns al conducerii Aquabis, din data de 11 mai, la o sesizare venită din localitatea Coldău, se menționează că „apa este în parametri normali”, deși poluarea era evidentă, survenită în urma unei intervenții tehnice la rețea.

            Un alt răspuns, din luna februarie – la o interpelare adresată de către Biroul parlamentar către Agenția de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă și de Canalizare Bistrița-Năsăud – vine cu precizările conducerii companiei furnizoare de servicii cum că „nu s-au înregistrat neconformități calitatative în furnizarea apei potabile în localitățile Năsăud, Sângeorz-Băi și Lunca Ilvei”, ci doar „insuficiențe cantitative”.

            Adică apa este bună, dar lipsește de la robinete!

            USR BN, prin vocea deputatului Cristina Iurisniti, reamintește conducerii Aquabis că, nu mai departe de sfârșitul anului trecut, o parte însemnată a orașului Sângeorz-Băi a rămas total fără apă în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

            „Problemele tehnice au generat întreruperi temporare de furnizare a apei la un anumit număr de utilizatori, nefiind afectată întreaga localitate”, suna justificarea Aquabis, pe data de 18 februarie. Adică, bine că nu a rămas tot orașul fără apă de Sărbători? Dacă și asta poate fi trecută la capitolul „nu există probleme”…

            Ce s-ar mai putea spune despre o altă situație similară, de neconformitate a serviciilor prestate, semnalată în luna iunie a anului trecut, la Năsăud, sesizare la care conducerea Aquabis nici măcar nu a catadicsit să răspundă? Azi, mâine, se împlinește anul…

            Că lucrurile nu stau cum ar trebui în județul Bistrița-Năsăud în privința calității apei o știe deja o țară întreagă. Recentul reportaj „Harta apei contaminate din satele României: în peste 800 de comune curge apă nepotabilă fără ca oamenii să fie anunțați” al publicației Recorder situează și județul nostru pe o nedorită hartă a județelor cu probleme la calitatea apei.

            Din punctul de vedere al Aquabis, însă, „totul este bine”. Credem și noi că „e bine”, câtă vreme poți scumpi tarifele din pix, fără justificări reale, care să se regăsească și în calitatea servciilor prestate către cetățeni…

            Soluția USR  este depolitizarea și eliminarea nepotismelor din AQUABIS si alte instituții publice! Fără pile și incompetență ajungem departe!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii