29 mai

Aviz negativ pentru echivalarea inacceptabilă a Bacalaureatului cu mediile anuale

În ședința din această săptămână a Comisiei pentru egalitate de șanse pe care o coordonez, am dat aviz negativ unei inițiative legislative a unor parlamentari neavizați prin care se dorea echivalarea absolut inacceptabilă a Bacalaureatului cu mediile anuale.

În discursul la Moțiunea pentru ministrul Educației am respins aceste idei anti-meritocrație!

            Elevii și profesorii au nevoie de mesaje clare, simple, fără modificări de pe azi pe mâine.
Jocul de-a Ordinele de ministru cu mască fără mască trebuie să  înceteze pentru siguranța elevilor si profesorilor!

            Examenele naționale trebuie să  fie organizate clar, transparent, nu se pune problema echivalării mediilor anuale cu Bacalaureatul în lipsa unor standarde de notare naționale!

            Ministerul, după  ce a preluat problema copiilor cu temperatura mai mare de 37,3 pe care am ridicat-o în Parlament la Moțiune, mai are de rezolvat problema celor fără acces la tehnologie, care sunt discriminati și nu vor avea acces la probele vocaționale, muzică, arte plastice,  ce vor fi înlocuite de probe înregistrate pe un CD.

            Aceste situații trebuie prevăzute în Ordinul de ministru, iar soluția este ca școala de proveniență și profesorii să acorde sprijin logistic.

            Viitorul educației din  România se clădește pe egalitate de șanse și  meritocrație inclusiv pe timp de pandemie, evident cu respectarea tuturor normelor de siguranță sanitară!

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport

Președinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați

Comentarii