15 mai

Proiectul USR de înființare al unui DNA al pădurilor, a fost adoptat de către Camera Deputaților

O victorie uriașă pentru mediu! Proiectul USR de înființare al unui DNA al pădurilor, a fost adoptat de către Camera Deputaților

            Astăzi, în Camera Deputaților, am votat proiectul de lege al Uniunii Salvați România pentru înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu. Un pas uriaș pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri și a infracțiunilor de mediu din România!

            Cu 200 de voturi pentru, 107 abțineri și patru voturi împotrivă, proiectul de lege al USR a fost adoptat.

            Am reușit, în sfârșit, să convingem majoritatea parlamentară că după 30 de ani de jaf neîntrerupt trebuie să spunem răspicat, prin lege, în beneficiul cetățenilor, că a sosit momentul să stopăm această adevărată mafie a pădurilor, care a adus distrugeri uriașe mediului din România.

            Surpriza la votul de astăzi din Camera Deputaților a venit în primul rând din partea parlamentarilor PNL care, într-o majoritate covârșitoare, s-au abținut de la vot. Abțineri s-au mai înregistrat și din partea celor 15 deputați UDMR, și 10 ai grupului minorităților naționale.

            Avem încredere însă că proiectul USR va fi adoptat rapid și de către senatori, iar președintele Klaus Iohannis va promulga legea, care reprezintă o investiție într-un viitor mai bun al următoarelor generații.

            De asemenea, sperăm că Guvernul va asigura implementarea sa într-un timp cât mai scurt, chiar dacă PNL nu a susținut adoptarea proiectului în Parlament.

Prof. Cristina Iurișniți,

Deputat USR în Parlamentul României

Comentarii