30 apr.

Proiect de lege „marca” PSD, care îi spală pe baronii locali de incompatibilități și conflicte de interese.

În timp ce oamenii sunt preocupați de propria sănătate și de cum va afecta pandemia viața familiei lor, PSD nu se dezminte și împinge în Parlament tot mai multe proiecte nocive, folosindu-se de majoritatea pe care încă o are.

După ce a lăsat în Camera Deputaților să fie adoptat tacit proiectul pentru autonomia Ținutului Secuiesc, PSD a vrut astăzi să treacă de Parlament un proiect care îi spală pe baronii locali de incompatibilități și conflicte de interese, astfel încât aceștia să poată candida la alegerilor locale din 2020.

In calitate de deputat USR de Bistrița Năsăud am votat blocarea acestei inițiative si retrimiterea la comisii pentru o respectare s integrității si a lipsei conflictelor de interese!

Dacă acest proiect este adoptat, vor beneficia de ștergerea interdicției de a candida sute de primari și consilieri locali găsiți incompatibili sau în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, deoarece interdicția de 3 ani de a candida se va calcula de la momentul săvârșirii faptei și nu de la momentul deciziei definitive a instanței. Astfel, vor fi încălcate legi și hotărâri judecătorești și baronii incompatibili vor scăpa de toate consecințele faptelor lor.

O astfel de lege este o sfidare a democrației și a justiției și vine în contradicție flagrantă cu angajamentele asumate de România în fața partenerilor europeni. Dacă ea va fi adoptată de Parlament, așa cum vrea PSD, România își poate lua „adio” de la ridicarea MCV și se va vedea iar împinsă la marginea Europei, acolo unde au încercat mereu personaje precum Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Marcel Ciolacu să o împingă.

Cristina-Ionela Iurișniți, deputat USR

Comentarii