30 apr.

Ordonanța Guvernului PNL, care golea de atribuții Garda Națională Forestieră, respinsă în parlament

Am votat impotriva desființării Gărzii naționale forestiere! Trebuie să demascăm din nou ipocrizia PNL pe tema tăierilor ilegale de păduri. Vă vine să credeți sau nu, dar Guvernul PNL vrea să oprească defrișarea pădurilor prin desființarea Gărzii Naționale Forestiere. O aberație!

            Miercuri, 29 aprilie, a fost respinsă definitiv în Parlament o ordonanță a Guvernului PNL care golea de atribuții Garda Națională Forestieră și desființa practic instituția care coordonează gărzile forestiere locale. Ministrul Mediului Costel Alexe, care trebuie să dea câteva explicații publice după ultimele investigații jurnalistice, voia să stabilească el din pix ce resurse vor fi alocate către gărzile forestiere în lupta împotriva infracțiunilor silvice.

            USR, prin deputații săi, a atras atenția de la tribuna Parlamentului că nu este în regulă ca activitatea gărzilor forestiere să fie controlată din pixul unui politician care poate fi influențat de diverse grupuri de interese.

            Mafia lemnului este reprezentată de grupurile puternice de interese care împiedică adoptarea în România de legi pentru protecția cu adevărat durabilă a pădurilor. Aceste grupuri determină voința politică sau lipsa voinței politice, în funcție de context. Altfel, care ar fi motivele pentru care parlamentarii amână la nesfârșit adoptarea unui proiect de lege cu impact real asupra tăierilor ilegale de păduri, o chestiune cerută de o țară întreagă?

            Proiectul USR, DNA-ul Pădurilor, așteaptă votul pe ordinea de zi.

Cristina-Ionela Iurișniți

deputat USR

Comentarii