24 dec.

Victorii în Parlament!

In urma negocierilor pe care le-am avut încă de la audierile miniștrilor, parlamentarii USR au reușit să convingă guvernul Orban să accepte câteva din propunerile care sunt benefice pentru cetățeni!

Personal am obținut prin amendament depus pe Oug 114 / 2019 aprobarea unei excepții pentru cadrele didactice pensionare, care trebuie să rămână la catedră până la sfârșitul anului școlar pentru a evita orice bulversare.
Regulile nu se schimbă în timpul jocului.

Pe infrastructura în Educație am reușit :
💎 să obținem finanțare pentru 400 de școli fără apă și canalizare.

💎transparentizarea și publicarea modificărilor la buget pe site-ul Ministerului de finanțe!

Pentru județ am reușit:

să obțin în negocierile cu ministrul Anisie un Oug pentru extinderea proiectului pilot lansat în 2016 de la 50 la 100 de școli.

În Bistrița Năsăud vom avea 3 școli în urmatoarele localități:
💎Tiha Bârgaului, Tureac și Reteag.
Întregul buget pentru extindere menționat în proiectul pentru OUG se ridică la 66 de milioane de lei.

👉Am propus asigurarea de la bugetul de stat a cursurilor de profesionalizare, deci perfecționare gratuită a cadrelor didactice.
Avem nevoie de profesori bine pregătiți!

💎am cerut și obținut prin discuții cu ministrul muncii Violeta Alexandru finanțare pentru campanii naționale media, mesaje de interes public împotriva violenței din familie și școli

.👉 Am propus deblocarea proiectelor locale:
un buget pentru un studiu de fezabilitate în vederea amenajării unui spațiu destinat activităților educaționale și pedagogice la Colegiul Național Andrei Mureșanu, Bistrița, o unitate de învățământ emblematică pentru județ și care deși are 1600 de elevi nu deține un spațiu pentru spectacole, activități de proiect educațional absolut necesare pentru dezvoltarea personală și profesională a copiilor noștri !

Comentarii