23 dec.

Noutăți despre bugetul 2020.

Azi în Parlament, in Camerele reunite, Guvernul își va angaja răspunderea pe acest buget!

In urma negocierilor pe care le-am avut încă de la audierile miniștrilor, parlamentarii USR au reușit să convingă guvernul Orban să accepte câteva din propunerile care sunt benefice pentru cetățeni!

Pe infrastructura în Educație am reușit :
👉 să obținem finanțare pentru 400 de școli fără apă și canalizare

👉sa obțin în negocierile cu ministrul Anisie un Oug pentru extinderea proiectului pilot lansat în 2016 de la 50 la 100 de școli. În Bistrița Năsăud vom avea 3 școli în urmatoarele localități: Tiha Bârgaului, Tureac și Reteag. Întregul buget pentru extindere menționat în proiectul pentru OUG se ridică la 66 de milioane de lei.

👉Am propus asigurarea de la bugetul de stat a cursurilor de profesionalizare, deci perfecționare gratuită a cadrelor didactice.
Avem nevoie de profesori bine pregătiți!

👉am cerut si obținut prin negocierile cu ministrul Muncii , finanțare pentru campanii naționale media, mesaje de interes public împotriva violenței din familie și școli

.👉 Am propus deblocarea proiectelor locale:
un buget pentru un studiu de fezabilitate în vederea amenajării unui spațiu destinat activităților educaționale și pedagogice la Colegiul Național Andrei Mureșanu, Bistrița, o unitate de învățământ emblematică pentru județ și care deși are 1600 de elevi nu deține un spațiu pentru spectacole, activități de proiect educațional absolut necesare pentru dezvoltarea personală și profesională a copiilor noștri !

Comentarii