23 dec.

Nicio școală fără apă și canalizare, în 2020

“Nicio școală fără apă și canalizare” – Am trimis adrese și solicitări către autoritățile locale și cele centrale pentru a asigura de urgență condiții minime de siguranță și igienă în toate școlile din Bistrița-Năsăud și România. Cetățenii merită să cunoască cum anume se cheltuiesc banii publici strânși din impozitele și taxele lor!

Conform listei oficiale primite de la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, mai există în momentul de față în județ cinci unitățile de învățământ care folosesc încă grupuri sanitare aflat în curte, fără apă și canalizare. O situație fictivă dacă avem în vedere faptul că în acest răspuns al Inspectoratului Școlar nici nu mai sunt menționate unitățile școlare din Slătinița (cartier al municipiului Bistrița) sau Șieu Odorhei, ca să menționăm doar două cazuri cunoscute în acest sens.

Domnilor primari! Amenajarea unui grup sanitar ecologic cu apă curentă costă aproximativ 5000 lei, optați pentru această variantă dacă nu dispuneți de altă posibilitate. Urmează proiectarea și aprobarea bugetului pentru anul 2020, condițiile minime de siguranță și igienă pentru copiii din comunitate trebuie să reprezinte o prioritate pentru administrația fiecărui oraș și comune.

Raspuns ISJ BN

Deputat
prof. Cristina Iurisniti

Comentarii