19 dec.

La 30 de ani de la Revoluție, populismul , ipocrizia, minciuna și dubla măsură trebuie să înceteze !

La 30 de ani de la Revoluție, populismul , ipocrizia, minciuna și dubla măsură trebuie să  înceteze !

Prin votul din Parlament, pensiile speciale trebuie dispară.

PSD a introdus amendamente intenționat neconstituționale, și  mă refer aici la eliminarea pensiilor magistraților. De asemenea o altă  masură absolut nedreaptă este eliminarea indemnizațiilor artiștilor și sportivilor. Mascarada din Comisia de Muncă s-a încheiat cu introducerea de către PSD a unui amendament care îi lasă fără indemnizații de merit pe marii sportivi și artiști ai României. USR a votat împotriva amendamentului toxic, însă PSD a arătat încă odată că deține majoritate în Parlament pe proiectele importante.114 mari foști sportivi ai României rămân fără indemnizația de merit. De ce au făcut asta? Răspunde deputatul PSD Adrian Solomon: „Ca să văd reacția USR și a PNL”.

Bătrânețea marilor sportivi care ne-au făcut să ne simțim mândri atunci când câștigau medalii și trofee a stat astăzi în mână unor incompetenți și ipocriti !  Le-au tăiat indemnizațiile ca să se distreze.

O altă mare ipocrizie este că din nou, pentru al 9-lea an consecutiv, art. 8 din legea 1/ 2011   nu se respectă. Alocarea bugetară de la bugetul de stat pentru Ministerul Educației și Cercetării pentru anul 2020 este de 30,5 miliarde de lei, mai mică decât alocarea pentru Ministerul Educației de anul trecut cu 292 milioane de lei, potrivit proiectului de buget de pe site-ul ministerului Finanțelor.

Prioritățile sunt infrastructura școlară și cele 1500 de școli #Fără apă și canalizare, pregătirea  profesională a cadrelor didactice gratuită  și garantată,  extinderea proiectului pilot a unui suport alimentar  de la 50 la 100 de școli, care din 2016 tot la stadiul de proiect pilot a rămas !

Am obţinut din negocierile cu ministrul Educației încă din audierile ministrilor şi apoi în intâlniri de lucru în ultimele 2 săptămani ,  bani la buget pe aceste domenii urgente. Față de execuția pentru bugetul Educației (deci nu și al Cercetării), alocarea pentru 2020 este mai mare cu 3,76%. În plus, creditele de angajament (cele pentru investiții și proiecte) sunt în scădere cu 3,36% față de execuția  din 2019.

Bugetul Romaniei trebuie sa fie urgent indreptat pentru domenii urgente in educaţie,  campanii de informare şi contientizare in domeniul sigurantei copiilor noştri, a violenţei din şcoli, violenţei domestice şi a invatamântului din şcolile profesionale.

Salut demiterea de către ministrul Anisie a  directorului institutului National  de cercetare- dezvoltare in   silvicultura care castiga de peste 10 ori mai mult decat presedintele  Iohannis sau chiar mai mult decat Trump ! Abuzurile și impotența statului trebuie să  înceteze !

O altă rană  adâncă  a  ipocriziei și demagogiei este mafia lemnului din România : dispar 3 hectare de pădure / oră. Nicio autoritate nu a facut nimic real. Doar demagogie deșartă! Tăierile ilegale trebuie să înceteze, la fel și exploatarea pădurii fără regenerare. La 30 de ani de la Revolutie, USR cere ferm să avem o altfel de abordare dacă vrem ca România să fie o ţară a respectării drepturilor fundamentale  şi constitutionale ale omului : dreptul la educaţie, dreptul la sănătate, dreptul  la mediu curat şi la curătenie morală a societăţii !


Deputat
prof. Cristina Iurisniti

Comentarii