10 dec.

Azi în Parlament, de Ziua Internațională a drepturilor omului: legile parteneriatului civil și recunoașterea drepturilor copiilor din medii defavorizate la educație

Noutăți pozitive din Parlament :

Azi la Comisia de egalitate pe care o conduc am introdus pe OZ legile parteneriatului civil , 3 propuneri diferite cu acelasi obiect de reglementare
Azi, 10 decembrie, când sărbătorim Ziua Internațională a drepturilor omului, am dat un aviz favorabil plx152/ 2019 inițiat și susținut de parlamentarii USR, alături de parlamentari din tot spectrul politic.

De asemenea, am propus și votat pentru recunoașterea drepturilor copiilor din medii defavorizate la educație atât în Comisia pentru egalitate de șanse cât și în Comisia de învățământ.
USR a reluat un proiect început în 2016 de încurajare a familiilor din medii vulnerabile de a-și înscrie copiii la grădinițe în vederea reducerii abandonului școlar .
Tichetele de grădiniță de 100 de lei vor încuraja incluziunea socială educațională prin prezența copiilor în unitățile de învățământ.
Aceste tichete vor fi condiționate de frecvența regulată a copiilor în grădinițe, aceștia neputând să lipsească mai mult de 3 zile cu anunțul cadrelor didactice.
De asemenea, absențele motivate medical nu pot să depășească 50% din totalul zilelor de grădiniță.

Toate aceste măsuri sunt integrate în Strategia Europa 2020 care au ca obiective principale reducerea abandonului școlar și promovarea incluziunii sociale și educaționale.

Deputat
prof. Cristina Iurisniti

Comentarii