01 dec.

La Mulți Ani dragi români din toate cele patru zări!

De ziua ta, dragă țară, îți dorim un mediu curat, cu păduri protejate, îți dorim infrastructură la standarde europene, autostrăzi, spitale regionale moderne, școli sigure, îți dorim legi corecte și o justiție independentă, îți dorim granițe bine păzite și securitate energetică, îți dorim profesori bine plătiți care să îți pregătească generațiile viitoare și medici motivați să lucreze acasă, îți dorim primari reprezentativi care să dezvolte comunitățile, îți dorim mai mulți turiști care să te descopere. La mulți ani, România!

Aplicarea Rezoluțiunii Marii Uniri din 1 decembrie 1918, de la Alba Iulia, ar fi o bază solidă de reconciliere, între comunitățile etnice din România și majoritatea românească și ar da o șansă regiunilor mai dezvoltate, de a-și putea gestiona mai bine resursele și proiectele locale, într-o Europă descentralizată, regionalizată, însă unită tocmai prin respectarea diversității.

Sistemul de alianțe occidentale din care România face parte este singura garanție credibilă a securității, integrității și prosperității noastre. 

Avem multe urări astăzi pentru România, dar acestea nu trebuie să fie doar urări ci proiecte de țară. Proiecte la care să lucrăm împreună, pentru a avea o țară din care românii și mai ales tinerii să nu mai plece. 

            La mulți ani, tuturor cetățenilor României ! Uniți ajungem departe.

Deputat

prof. Cristina – Ionela IURIŞNIŢI

Comentarii