27 nov.

Discurs cu ocazia Zilei internaționale a eliminării violenței împotriva femeilor.

Azi am susținut în Plenul Camerei Deputaților un discurs cu ocazia Zilei de 25 noiembrie, Ziua internațională a eliminării violenței împotriva femeilor.

Din 25 noiembrie au început cele 16 zile de activism civic care aduc în atenția autorităților și a societății civile promovarea egalității de șanse, prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și minorilor în special. Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi a Camerei Deputaţilor organizează, ca în fiecare an, mai multe acțiuni pentru a marca această dată, alături de partenerii din societatea civilă.
Este nevoie stringentă de politici educaţionale anti-discriminare, de campanii naționale de informare si conștientizare, de spoturi publicitare care să promoveze constant şi eficient egalitatea de şanse şi de gen. Altfel, generaţiile viitoare vor perpetua inclusiv aceste comportamente abuzive şi violente în familie şi în comunitate.

Altfel, la fiecare 30 de secunde, o femeie din Romania va fi in continuare supusa unui act de violență în familie, așa cum este in prezent.

Cu această ocazie, Campania națională de informare și conștientizare privind violența de gen vizează promovarea numărului unic de urgență 112 și a liniei naționale telefonice gratuite pentru victimele violenței domestice cu număr unic – 0800 500 333

Comentarii