22 nov.

Legea PSD privind recursul compensatoriu – un agresor se întoarce la Școala din Șanț

În România, legea recursului compensatoriu susținută de PSD în Parlament a eliberat recent peste 20 de mii de infractori care pun în pericol siguranța copiilor și a cetățenilor în fiecare zi. 
În plus, absurditatile sistemului și ale statului român permit ca așa ziși profesori, care după ce au agresat în repetate randuri, elevi cărora ar fi trebuit să le câștige admirația și simpatia nu frica, ura sau respingerea.

Îmi exprim revolta și solidaritatea deplină față de protestele parintilor din Șanț împotriva pseudo-profesorului de sport Vasile Maternik care începând cu 2012 a agresat și violentat mai mulți elevi, acesta fiind condamnat în instanță la 4 luni de inchisoare cu suspendare. Acum acest agresor s-a întors la Școala din Șanț unde este titular, dar din punct de vedere educațional, pedagogic și moral acest om cu un profil psihologic și comportamental deviant nu mai are ce căuta la catedra, el punând în pericol siguranta, integritatea fizică și psihologică a copiilor pe care trebuia să îi educe nu să îi trateze cu violență fizică și verbală. Este absolut uman și firesc ca părinții revoltați să protesteze pentru siguranța copiilor lor împotriva unui om cu o condamnare penală pentru purtare abuzivă!

Ce soluții poate aduce statul în astfel de cazuri?
În calitate de parlamentar, membru în Comisia de învățământ, voi adresa o interpelare noului ministru al Educației și voi supune atenției publice o modificare necesară a legii 1/2011 și a statutului cadrului didactic, astfel încât la catedră să limităm accesul persoanelor cu probleme psihologice sau care au cazier!

Astfel de oameni nu mai au ce căuta la catedră, să modeleze si să formeze copii, fiind din start un pericol pentru aceștia.

Este absolut urgent ca un examen psihologic și psihiatric să fie obligatorii la intrarea în sistemul de învățământ , iar apoi periodic, tocmai pentru a asigura calitatea resursei umane , absolut esentială în sistemul de Educație.

Deputat 

prof. Cristina – Ionela IURIŞNIŢI

Comentarii