16 nov.

Zero toleranţă pentru violenţă verbală, hărțuire și mesaje discriminatorii adresate femeilor în spaţiul public

În calitate de femeie și deputat USR, preşedintă a Comisiei pentru egalitatea de șanse, condamn ferm acest tip de adresare grobiană care aduce atingere demnității umane. Seria Șerban Nicolae continuă, noi trebuie să spunem stop pentru ca acești tip de politicieni să plece acasă. Nu mai vrem să (re)vedem aceste situații în politica românească! Îmi exprim solidaritatea și empatia față de această situație de discriminare și de nerespectare a drepturilor fundamentale ale omului, ale femeii și politicianului Ana Ciceala.
”Vezi-ţi de treaba dumitale, că eşti femeie cu burta la gură” i-a spus Aurelian Bădulescu colegei noastre Ana Ciceală, în ședința Consiliului General al Municipiului București.
Aurelian Bădulescu este mâna dreaptă a Gabrielei Firea și viceprimar PSD al Capitalei. Acest comportament incalificabil îl caracterizează .
În ultimii ani, Bădulescu s-a referit la membrii USR și la alți consilieri cu apelative de tipul ”javre”, „fraieri”, „bulangii” şi „animale”. Îi cerem primarului in funcție Gabriela Firea să se delimiteze public de declarațiile lui Aurelian Bădulescu și să-și ceară scuze pentru nenumăratele injurii aduse de acesta femeilor consilier din USR.
Firea trebuie sa ii ceară de urgență acest lucru, altfel, înseamnă că Gabriela Firea legitimează și încurajează violența împotriva femeilor, violența verbală deocamdată dar care se poate transforma oricând în violență fizică.
După tăierea fondurilor pentru Casa Invicta din București, singurul adăpost 24 din 24 de ore deschis victimelor violenței în parteneriat cu ong- ul de profil Anais, a legitima un astfel de comportament violent și discriminatoriu la adresa unei femei însărcinate care e și reprezentantul ales al cetățenilor, mă va determina sa solicit CNCD să analizeze acest caz și să ia măsurile legale și necesare pentru a da un semnal de lupta împotriva violenței împotriva femeilor și a atitudinilor discriminatorii care lezează demnitatea umană.  

Deputat prof. Cristina – Ionela IURIŞNIŢI Președinta Comisiei pentru egalitate de șanse 

Comentarii