17 sept.

Situația de la Școlile din Cepari și Slătinița

Administrația PSD manifestă în continuare tot mai mult dispreț și lipsă de interes pentru unii copii care merg la școală. Situația de la Școlile din Cepari și Slătinița spune totul.

Proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale, din seria realizărilor mult trâmbițate de către administrația PSD, după  modernizarea Școlii Primare din Cepari, comuna Dumitra, elevii sunt primiți și în a doua săptămână de școală cu o totală lipsă de respect din partea administrației locale și în condiții de insecuritate fizică pentru copiii care învață acolo. Cu un efort minim și puțin interes Primăria Dumitra ar fi putut face puțină ordine în curtea școlii. Situația de la fața locului dovedesc însă contrariul. Proiectul este util, probabil, doar pentru poza demnitarilor, nu și pentru binele, confortul și siguranța copiilor.

Înainte de 9 septembrie, doamna Camelia Tabără, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean, ne informa că mai sunt 10 școli în județ, în care vor exista șantiere și după începerea cursurilor, situații în care autoritățile locale găsise soluții pentru ca elevii să fie mutați în alte spații „astfel încât copiii să înceapă şcoala în condiţii de securitate”.  Nu știm dacă se făcea, sau nu, referire și la situația din această școală.

La o săptămână după începerea cursurilor copiii din Cepari merg la școală printre gunoaie, materiale de construcții abandonate, în condiții de insecuritate și pericol de accidentare.

În ce privește situația de la Școala din Slătinița, aflată în grija Primăriei municipiului Bistrița, dezinteresul și disprețul chiar și pentru acei câțiva copii care au mai rămas să studieze acolo, este unul total. După, deja cunoscuta declarație a primarului Ovidiu Crețu care a uimit o țară întreagă prin declarația sa “dacă el (copilul) acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la şcoală?, doamna inspector școlar general  a comunicat faptul că „la Slătinița, faptic nu mai avem şcoală. Copiii din Slătinița figurează în rețeaua școlară, dar au intrat într-un regim de clase simultane”. Administrația municipiului Bistrița dar și a comunei  Dumitra, Miceștii de Câmpie sau Șieu Odorhei din dezinteres și incompetență nu se preocupă de  dreptul la siguranța  copiilor noștri și nici de condițiile minime obligatorii care trebuie asigurate copiilor pentru a învăța în condiții decente.

Școala trebuie să fie prioritatea numărul 1 pentru orice administrație competentă!

Campania USR, Nicio școală fără apă și canalizare continuă.

cof
cof
cof
cof
Comentarii