17 sept.

Interpelare pt ministrul Educației. Digitalizarea și informatizarea școlilor din România trebuie să devină o realitate!

Digitalizarea și informatizarea școlilor din România trebuie să devină o realitate!

PSD a anunțat cu surle și trâmbițe semnarea a două contracte finanțate din fonduri UE pentru informatizarea școlilor din România. Până la acest moment, cele două contracte nu au fost publicate și nu există niciun anunț care să explice românilor care va fi durata de implementare a contractelor, care sunt obligațiile asumate de statul român, care sunt obiectivele asumate.

Pe această cale, am solicitat Ministrului interimar Breaz să îmi transmită contractele pe care le-a semnat în data de 10 septembrie în vederea implementării proiectelor (i) Sistemul informatic de management al şcolarităţii – SIMS și (ii) „Platformă digitală cu resurse educaţionale deschise – Biblioteca școlară virtuală”.

Mai mult, ar fi interesant de aflat care sunt cifrele actuale cu privire la starea infrastructurii informatice din școlile din România. Avem școli cu toalete în curte, care nu asigură nicio condiție de siguranță și igienă, care nu pun la dispoziția elevilor standarde minime de desfășuare optimă a actului educațional, însă ministrul Breaz afirmă că ,,Guvernului îi pasă de educație”. Același discurs demagogic, lipsit de viziune și coerență care doar promite, fără să existe dovezi concrete că lucrurile se vor îmbunătăți în educație.  

Deputat
prof. Cristina Iurișniți
Membru in Comisia de învățământ

Comentarii