19 iul.

Curtea Constituțională trebuie depolitizată urgent! USR va lupta în continuare, pentru transpunerea rezultatelor referendumului din 26 mai, cât și pentru adoptarea inițiativei civice Fără Penali în Funcții Publice

CCR a respins inițiativele de revizuire a Constituției în sensul interzicerii amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție

Interdicția amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție nu poate fi trecută în Constituție, a decis Curtea Constituțională care a analizat inițiativele de revizuire depuse după referendumul din 26 mai.

Este inadmisibil, sau cel puțin ilogic ca nouă judecători să întoarcă votul a 6.4 milioane de cetățeni români! Curtea Constituțională trebuie depolitizată urgent!             Decizia CCR de astăzi vine în flagrantă contradicție cu voința românilor, așa cum a fost ea exprimată la referendumul din 26 mai. 

             USR va lupta în continuare, la nivel parlamentar, atât pentru transpunerea rezultatelor referendumului din 26 mai, cât și pentru adoptarea inițiativei civice Fără Penali în Funcții Publice, care a strâns semnăturile a peste un milion de români, și care a fost deja declarată constituțională.   

Deputat
prof. Cristina Iurișniți

Comentarii