18 iul.

Prin Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 26 mai, PSD încearcă să-și să-și justifice înfrângerea în fața propriului electorat.

USR cere încetarea activității Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 26 mai deoarece consideră că activitatea ei este o pierdere de timp. Scopul PSD și ALDE nu este ca prin această comisie să se afle adevărul despre blocarea, cu bună știință, a votului românilor din Diaspora, ci să-și justifice înfrângerea în fața propriului electorat.

PSD și ALDE nu vor să înțeleagă că nu pot acuza „fraudarea” unor alegeri pe care, de altfel, chiar ele le-au organizat. Autoritatea Electorală Permanentă a fost condusă până în această primăvară de un membru marcant ALDE, Daniel Barbu, și apoi de Constantin-Florin Mitulețu – Buică – PSD, Ministerul de Externe, de Teodor Meleșcanu – ALDE, Ministerul de Interne, de Carmen Dan, PSD.

USR consideră că o eventuala investigare a corectitudinii alegerilor ar trebui sa se concentreze pe aflarea motivelor pentru care zeci sau sute de mii de romani din strainatate nu au putut să voteze, pentru ca acest lucru a influențat cu adevarat rezultatul alegerilor. 

Comentarii