05 iul.

Raport de activitate parlamentară_sesiunea februarie- iunie 2019

Activitate pe plan local

35 de adrese trimise autorităților și instituțiilor locale

Bistrițenii trebuie să cunoască problemele cu care se confruntă întreaga comunitate pentru a identifica cele mai bune soluții. Banii publici și cheltuirea lor, starea învățământului bistrițean, infrastructura școlară, situația copiilor instituționalizați și gradul de violență domestică au fost doar câteva dintre temele care au făcut obiectul solicitărilor de informații publice.

Nicio școală bistrițeană cu toalete în curte

În Bistrița-Năsăud, în urma analizei realizate, din vina primarilor, 1696 de elevi din 41 de școli sunt condamnați să meargă la școală în condiții sanitare specifice Evului Mediu. Primarii au datoria să doteze școlile, nu să dea vina pe directori!

Care sunt prioritățile pentru următoarea sesiune parlamentară?

 • educație
 • infrastructură școlară
 • protecție socială
 • combaterea violenței
 • votul electronic
 • depolitizarea școlilor
 • integritate academică

IMPLICARE PENTRU SCHIMBARE!

Îmi propun ca în viitoarea sesiune parlamentară să continui proiectele pe care le-am început și să militez pentru valorile în care cred. După doi ani și jumătate de la începutul mandatului rezultatele încep să se vadă și vor continua să se concretizeze în perioada următoare.                                          #cu educația ajungem departe

Campanie europarlamentara

Am candidat pe listele partidului USR la alegerile europarlamentare.

În perioada campaniei electorale, dialogul cu oamenii a reprezentat cea mai importantă sursă de înțelegere a nevoilor și intereselor comunităților bistrițene.

Reabilitarea Colegiului Național ,,Liviu Rebreanu”

Am trimis o interpelare și o scrisoare deschisă Ministrului Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, pentru a-i solicita să aprobe reabilitarea Colegiului Rebreanu din Bistrița. Finanțarea se realizează prin PNDL și din cauza unei probleme de ordin juridic, Colegiul nu poate beneficia de fondurile necesare. Este de datoria Ministrului Dezvoltării să găsească soluții în așa fel încât orice unitate de învățământ să poată beneficia de programul de investiții.

Activitate pe plan național

Inițiative legislative:

 1. Depolitizarea tuturor funcțiilor de directori de școli și de rectori ai universităților. Limitarea mandatelor rectorilor la maximum două.
 2. Posibilitatea acordată tuturor elevilor de a achiziționa bilete reduse la transportul feroviar pe baza unei adeverințe emise de școală.
 3. Susținerea votului electronic și a votului prin corespondență prin declarații politice și comunicate de presă.
 4. Prevenirea și combaterea violenței din mediul online.
 5. Susținerea și obținerea din partea Comisiei de Mediu a unui raport favorabil pentru Legea colectării selective a deșeurilor .

Interpelări adresate Guvernului:

 1. Ministerul Educației: Clarificarea problemelor cu privire la decontul navetei elevilor și profesorilor
 2. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației: Necesitatea finanțării consolidării și modernizării corpului A al Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud.
 3. Ministerul Muncii: Explicarea diferențelor salariale din învățământ
 4. Ministerul Educației: Adaptarea examenelor pentru copiii cu CES
 • Inițiative depuse:30
 • Interpelări:4
 • Întrebări:20
 • Luări de cuvânt:13

Activitate pe plan internațional

Sezonul România – Franța

Am reprezentat România la Besançon și la Lyon, în cadrul activităților de diplomație parlamentară.

Am susținut schimburi de experiență, promovarea culturilor celor două țări și elaborarea strategiilor care să valorifice potențialul acestui parteneriat.

Votul fiecărui român contează!

Românii din diaspora au fost umiliți în încercarea lor de a-și exercita dreptul constituțional de vot , în data de 26 mai.

Pe această cale, USR solicită demisia Ministrului Meleșcanu pentru incompetență și sfidare.

USR propune votul prin corespondență și votul electronic, în așa fel încât toți românii, oriunde s-ar afla, să poată vota  eficient și într-un timp scurt.

CONTACT
Cristina Iurișniți – deputat
Str. Izvor, sector 5, București, România, 050563 Tel: +40 21 414
1890 | Fax: +40 21 316 0335 Email: cristina.iurisniti@cdep.ro
Sediul Birou Parlamentar USR Bistrița, Str. Gh. Şincai nr.16

Comentarii