03 iul.

Despre Examenele Naționale și nevoia de a învăța să înveți

Implicare pentru Schimbare!

La Evaluarea Națională am avut 73,12% rata de reușită, 40 de mii de copii sub 5 și mai grav, 20 500 de copii care nu au intrat în examene, fiind lăsați în urmă!
Niciun copil nu ar trebui abandonat.
Fiecare ar trebui să își găsească locul său, sprijinit, educat și orientat pentru a-și împlini potențialul.

Luni, 1 iulie a început Bac-ul 2019, desfășurându-se deja examenele scrise pentru absolvenții claselor a XII-a la disciplina pe care prea mulți dintre aleșii PSD în frunte cu Dăncilă, o sfidează și o siluesc în ultimii 2 ani si jumătate.

Subiectele pregătite de cei din MEN la Limba și literatura română au vizat poezia de astă dată: Arghezi sau Barbu la profil uman, Blaga sau Bacovia pentru profilul real, dar și pentru filiera tehnologică și vocatională cu excepția pedagogicului.

Important e să nu se fi strecurat greșeli în conceperea lor și să ne abramburim de tot! Menirea școlii este de a forma și dezvolta competențe, abilități și atitudini în raport cu domeniul studiat.

Dintre cele 8 competențe cheie asumate la nivel european dar și în Legea 1/ 2011, cea mai importantă este cea formativă, a învăța sa înveți, dobândirea unei autonomii.
Avem însă încredere în profesorii competenți, de vocație, care îndrumă în fiecare an elevii spre rezultate bune.

Efortul personal este însă definitoriu! 
„Viața e un lut căruia voința îi dă forma” spunea marele Rebreanu pentru că nimeni, niciodată nu si-a finalizat ucenicia!

#Succes tuturor absolvenților!

Deputat
prof. Cristina Iurișniți Membră în Comisia de învățământ

Comentarii