21 iun.

Cu administrația PSD, Bistrița curată, europeană rămâne doar un vis nerealizat

Primăria Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și-au arătat incapacitatea, incompetența și interesul de clan mafiot prin licitații aranjate, de a rezolva problemele prevăzute în proiectul de management integrat al deșeurilor. Bistrița curată europeană e un vis!

Implicare pentru schimbare! Stop risipei și lipsei de interes și viziune a Primăriei Bistrița! Edilii primăriei Bistrița se pare că nu știu prelua exemple de bune practici!

Dacă la Cluj avem primul oraș din România în care au fost implementate sisteme inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale, proiect votat de clujeni în cadrul procesului de Bugetare participativă 2017, în calitate de deputat USR trag încă o dată semnalul de alarmă in ceasul al 13-lea.

Din 2020 intrăm in procedură de infrigement si vom plăti 200 de mi de euro / zi amendă pentru nerespectarea angajamentelor europene.

Tot din 2020 USR Bistrița propune un sistem inteligent de colectare selectivă a deșeurilor ca și la Cluj, cetățenii trebuie să colecteze separat plasticul și hârtia din oraș, utilizând dispozitive inteligente, cu alimentare solară, activare cu piciorul si sistem cu senzori. Proiectul de lege pe care l-am depus în Parlament pentru colectarea selectivă în școli va fi o bună bază de pornire in schimbarea mentalităților, comportamentelor reflex în rândul copiilor noștri dar și a părinților care vor învăța de la copiii lor respectul pentru mediu, reciclare și colectare selectivă.

Bistrița merită civilizație, o cheltuire mai responsabilă a banului public.

In loc de pârtie fantasmagorică la 500 de metri altitudine, mai bine bani investiți în: #infrastructură rutieră și urbană, #rețea de apă si canalizare pentru școlile de cartier : Slatinița merită apă și canalizare! #iluminat public în cartierul Ghinda, #rețeaua de colectare a apelor pluviale, să nu trebuiască să ne luam barcă la următoarele ploi torențiale, #sisteme moderne de colectare selectivă cu licitații corecte!

#Fărăhoție ajungem departe!

Deputat

prof. Cristina – Ionela IURIŞNIŢI

Colectare selectiva Cluj Napoca
Comentarii