20 iun.

Dacian Cioloș presedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European

După Donald Tusk , Dacian Cioloș deține cea mai importantă funcție din instituțiile europene din perspectiva unui demnitar est-european

Dacian Cioloș a fost ales miercuri șef al grupului Renew Europe din Parlamentul European (PE), fiind primul român șef de grup politic. Felicitări  echipei USR PLUS din Parlamentul European.
Implicare pentru schimbare si reînnoire nu a fost cu prisosință în noul grup european unde alaturi de En Marche a presedintelui Macron si Alde european, USR PLUS este membru fondator.

Dacian Cioloș este noul președinte al noii familii europene Renew Europe, cea mai înaltă poziție ocupată vreodată în sistemul UE de un român. După Donald Tusk , Dacian Cioloș deține cea mai importantă funcție din instituțiile europene din perspectiva unui demnitar est-european.

Câștigarea șefiei unui grup politic îl propulsează pe Dacian Cioloș în conferința președinților, cea care stabilește agenda PE. Poziția lui sa poate deveni una de putere reală și influență semnificativă la Bruxelles dacă Renew Europa va face parte din majoritatea politică din PE, astfel Dacian Cioloș va participa la negocierea marilor funcții la nivel european, precum și la negocierea conducerii comisiilor din Parlamentul European.

 Deputat
prof. Cristina Iurișniți

Comentarii