11 iun.

Până când va mai rămâne Slătinița fără apă curentă și canalizare?

În baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, am solicitat SC „AQUABIS” SA Bistriţa-Năsăud informații privind:

–         Situația actuală în privința introducerii rețelei de apă și canalizare în Slătinița;

–         Care este calendarul lucrărilor SC Aquabis SA Bistrița-Năsăud în privința racordării Școlii din Slătinița la Rețeaua de apă și canalizare, în contextul în care Primăria Bistrița a aprobat în C.L. acest proiect.

Ca răspuns, SC „AQUABIS” SA Bistriţa-Năsăud prin domnul director general Ioan Șandru, ne comunică cu promptitudine faptul că la nivelul companiei Aquabis se află în promovare “Proiectul Regional de dezvoltare  a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bistrița-Năsăud”, iar în cadrul acestui proiect pentru localitatea Slătinița sunt cuprinse investiții doar în sistemul de alimentare cu apă.

În acest moment, potrivit răspunsului primit, Aplicația de finanțare se află în verificarea Autorității de Management a Programelor Europene de Infrastructură, neputându-se preconize un calendar de execuție a lucrărilor, data începerii lucrărilor fiind condiționată de aprobarea finanțării.

Așadar, tergiversări, lipsă de interes, nepăsare autorităților în privința ifrastructurii și asigurării siguranței bistrițenilor. Împrumuturi bancare pe zeci de ani, proiecte fanteziste, dar nu lucrări de infrastructură elementare, precum apa curentă și canalizarea, necesare unei vieți decente într-o țară europeană.

De ce în secolul al XXI-lea un cartier al Bistriței europene fără apă, canalizare și drumuri a fost uitat zeci de ani de cei de la putere? 

Cum e posibil să stăm nepăsători la infinit în fața incompetenței și lipsei de responsabilitate a celor care conduc Bistrița? 

Deputat
prof. Cristina Iurișniți

Comentarii