13 apr.

Lipsa autostrăzilor pune România, pe primul loc în UE la numărul de morți în accidente rutiere

România, pe primul loc în UE la numărul de morți în accidente rutiere. Cauza? Este o legătură directă între numărul de kilometri de autostradă și numărul victimelor, arată Comisia Europeană într-un raport.

În România avem 805 kilometri de autostradă în timp ce 31.084 kilometri de drumuri naționale, județene și comunale sunt pietruite sau de pământ. În comparație, Spania are 16.500 km de autostrăzi, Germania 13.000 km iar Franța 12.000 de kilometri.

Lipsa autostrăzilor din România e rezultatul hoției celor care au guvernat din ’89 până în prezent. Tot hoția și corupția au făcut ca domeniul transporturilor să fie o batjocură constantă la adresa noastră deoarece de-a lungul anilor am văzut bucăți de autostrăzi nou inaugurate care s-au surpat, cum e Sibiu-Orăștie, sau autostrăzi care au fost supraevaluate din cauza corupției generalizate din transporturi.

În ultimii 30 de ani, guvernele României nu au fost în stare să construiască o singură autostradă care să unească provinciile istorice, deși avea bani europeni disponibili special pentru asta, tot ce trebuia să facă era să îi ceară. Guvernele României însă au preferat să ignore banii oferiți gratis pentru că nu-i pot fura, ci trebuie să dea socoteală pentru fiecare leu cheltuit.

Fără hoție facem autostrăzi iar România se dezvoltă economic. Doar votul poată schimba statisticile în care România se află la coada Europei.

Deputat
prof. Cristina Iurișniți

Comentarii