15 mart.

Elevii sunt adesea în pericol de accidentare în preajma unor construcții aflate într-un avansat stadiu de degradare!

Edificii care au o deosebită încărcătură istorică, culturală și de spiritualitate, sunt abandonate de cei care ar trebui să se ocupe de întreținerea și de restaurarea lor. Într-o situație de genul acesta se află și clădirile școlilor  din Dorolea și din Cușma, aflate în administrația Primăriei Comunei Livezile.

Am adresat domnului Traian Simionca, primarul comunei Livezile, o adresă prin care am rugat să ne comunice:

– Care este situația  actuală a clădirilor Școlii Gimnaziale Cușma, respectiv a Școlii Primare Dorolea (aflată pe lista clădirilor de patrimoniu aflate în stare de colaps și precolaps)?

– Ce demersuri intenționează Consiliul Local al Comunei Livezile să întreprindă pentru a preveni deteriorarea accentuată a stării acestor clădiri, precum și eliminarea oricărui pericol de accidentare la care ar putea fi expuși elevii în preajma construcțiilor aflate într-un avansat stadiu de degradare?

– Care este calendarul acțiunilor pe care Primăria Livezile le are în vedere, în privința reabilitării acestor construcții și care este bugetul estimat pentru aceste lucrări și din ce surse bugetare sunt preconizate a fi realizată finanțarea lucrărilor?

Ca deputat și profesor cu o vechime de peste 20 de ani la catedră, școlile și siguranța copiilor noștri este o preocupare pe agenda mea parlamentară. Presiunea pusă pe autoritățile administrației publice locale și centrale este un demers civic de neocolit!

Campania „Nicio școală fără apă și canalizare” continuă!

Siguranța copiilor contează!

Deputat
prof. Cristina Iurișniți
Membru în Comisia de învățământ
Președinta Comisiei pentru egalitate de șanse 
Membru în Delegația parlamentară a Francofoniei

Comentarii