07 mart.

Femeile inteligente și curajoase trebuie să intre în politică și să aducă schimbarea! Ele aduc echilibrul necesar în politică

Reprezint în aceste zile România dar și USR, în calitate de președintă a Comisiei pentru egalitatea de șanse, în Parlamentul European la Bruxelles! Am vorbit atât în engleză cât și în franceză. Femeile reprezintă 52% din populația României. Ele trebuie să fie reprezentate mai mult de 18% în Parlamentul național. 
Femeile inteligente și curajoase trebuie să intre în politică și să aducă schimbarea! Ele aduc echilibrul necesar în politică. Femeile trebuie încurajate să intre în politică atât la nivel național, cât și la nivel local sau județean. România trebuie reprezentată și la nivel european, așa arătăm că nu trăim în Evul Mediu, că avem femei care să reprezinte România. În Parlamentul național USR are acum o femeie lider de grup. Să depășim prejudecățile de Ev mediu! Din 15 ianuarie avem o rezoluție a PE care va trebui să se regăsească în legislația națională până in 2020! 
Am susținut de asemenea oportunitatea de a avea prima femeie procuror șef al Parchetului European prin L.C. Kovesi. 
#IMPLICARE pentru schimbare
#cote de gen
#drepturile omului

Deputat
prof. Cristina Iurisniti
Membru în Comisia de învățământ
Președinta Comisiei pentru egalitate de șanse 
Membru în Delegația parlamentară a Francofoniei

Comentarii