18 feb.

Soluția la demagogia bugetului este depolitizarea!

Soluția la demagogia bugetului este depolitizarea!

Ca să fie totul clar, alocațiile puteau fi mărite demult de cei de la Putere! 
Restul e can can politic în privința poveștii legată de corectitudinea tehnică a sursei de finanțare. Oricum se va ajunge la un OUG pentru a valida această mărire și cei din Coaliție vor putea spune că sunt cei care au dat bani mai mulți copiiilor. 
Întrebarea legitimă e de ce Dragnea, care a depus imediat un amendament la amendamentul lui Robert Sighiartau votat responsabil de cei din Plenul reunit, nu a luat banii de la finanțarea partidelor care vor primi 100 de milioane de euro? 
De ce să mergem pe deficit, adică să ne îndatorăm cu peste 2 miliarde de lei în loc să luăm banii de la Autoritatea Electorală Permanentă care va primi 100 milioane euro in plus pentru finanțarea partidelor politice din banii publici?!

Cât despre PNDL e pușculița pesedistă , un instrument politic de tocat banii sistematic, pentru clientela obedientă! 
Nu e un fond de dezvoltare real, pe plan local e sursă de șpagă care trebuie desființată! Proiectele ar fi trebuit derulate prin Programul Operational Regional ( POR) făcut după zeci de analize și consultări cu fonduri europene, pus la sertar de Guvern pentru că voia monopol și control al banilor în teritoriu pe linie politică.
In ceea ce privește cele 165 de proiecte din județ ele au fost programate pentru perioada 2017-2020.
Am propus pentru 20 de școli lucrări specifice pentru construirea unor grupuri sanitare, care evident au nevoie de lucrări de canalizare și apă, un minim de civilizație. Câteva exemple: 
Dorolea sau Parva unde sunt bani alocați pentru extinderea și modernizarea școlilor dar nu sunt bani alocați pentru rețeaua de apă și canalizare necesare construirii grupurilor sanitare.
La fel și la Micești, avem bani alocați din 2017 pentru iluminat public, modernizare, drum comunal DC21 ! Nu sunt începute încă lucrările și suntem în 2019.
Foarte ciudat e că sunt bani pentru o rețea publică de canalizare a apelor uzate și menajere dar oamenii nu au în sat apă curentă iar la Visuia lipsesc grupurile sanitare de la școală, la fel si la Slătinița, Cușma sau Dorolea. Singura primărie responsabilă a fost cea din Beclean care a trimis exact necesarul atât pentru Școala din Figa care nu are grupuri sanitare în incinta școlii, cât și pentru terenul de sport necesar Liceului Agricol.

Demagogia există de asemenea la cifrele utopice ale unui buget pe datorie precum în Grecia, cât și la datele raportate.
Erau 40 de școli în toamnă și nu cred în minuni sau în primari care au lucrat pentru școli toamna și iarna! 20 de școli care au raportat în ianuarie la ISJBN nu reprezintă cifra reală. 
Andronescu vrea de fapt toalete ecologice din plastic pentru 1400 de școli! I-am spus că de fapt sunt 2355 cum a și declarat de fapt personal. 
Care ar fi criteriile pentru cele 1400 de școli fără apă curentă și canalizare care vor fi o afacere cu plastic/ toalete ecologice? Din nou investiție cu dedicație de la partid.
Concluzia e clară: demagogia este la cei care strigă asta!
Demagogii strigă demagogii!

Deputat
prof. Cristina Iurisniti
Membru in Comisia de învățământ
Președinta Comisiei pentru egalitate de șanse  Membră în Delegația parlamentară a Francofoniei

AMENDAMENTEAsupra proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019

Comentarii