14 feb.

Toate cele 26 de amendamente pe care le-am depus la Legea bugetului de stat pe anul 2019, pentru Bistrita-Năsăud, au fost respinse de PSD

La amendamentele depuse pentru Bistrita-Năsăud, am cerut votul de onoare parlamentarilor din județul pe care îl reprezint. Liderul PSD Daniel Suciu a ieșit din sală.Nu l-a interesat să voteze finanțare pentru un grup sanitar pentru Școala primară din Visuia, comuna Micești, care e și comuna bunicilor săi. Ca mamă și profesor nu pot înțelege lipsa de interes pentru o localitate care a fost uitata de Suciu și în cel de-al doilea mandat, deși se află la butoane și în grațiile lui Dragnea. Am făcut demersuri de susținere pentru Visuia, com. Micești, pentru că niciun amendament nu trece fără aportul majorității. Am si o veste bună: alocațiile pentru copii s-au dublat prin votul parlamentarilor responsabili: 123 pentru și 119 împotrivă! 
De la Tribuna Parlamentului am cerut finanțare și pentru reabilitarea liceului centenar Liviu Rebreanu, care așteaptă reabilitarea clădirii principale de ani de zile și finanțare pentru campanii împotriva violenței în școli și în familie. Toate cele 26 de amendamente pe care le-am depus  au fost respinse de coaliția PSD.Era de așteptat că PSD nu votează pentru amendamentele USR!  Sunt însă mulțumită că am dat un vot  pentru copiii României și astfel s-a obținut  dublarea dublarea alocațiilor de la 1 martieO surpriză în Plenul Camerei Deputaților! Îl felicit pe   Robert Sighiartau pentru inițiativă și perseverență! Amendamentul respins la Comisia de buget a trecut în Plen prin votul celor 123 de parlamentari care iubesc și cărora le pasă de copiii României!  Vom vedea ce se întâmplă până la următoarea rectificare bugetară …pentru că inclusiv pesediștii  au rămas gură-cască!

 #vot responsabil

#școli și alocații

Deputat prof. Cristina Iurișniti  

AMENDAMENTE Asupra proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019

Comentarii