21 ian.

Educația nu trebuie să aibă culoare politică!

Bursa socială se poate cumula cu oricare alta bursa. 
Iată câteva modificări legislative importante pentru copiii noștri. Așteptăm promulgarea și apoi publicarea în Monitorul Oficial! 
După votul din Camera Deputaților și apoi Senat, Camera Decizională, LEN 1/ 2011 va prevedea că bursa socială se poate cumula cu oricare alta bursa (de merit/de performanta/ de studiu).
Este efortul Consiliului National al Elevilor care a inceput acest demers de promovare a schimbării cadrului legislativ încă din 2016. Felicitări dragi elevi pentru reușita voastră de a convinge politicienii vremelnici că e nevoie de echitate in Educație! 
USR a susținut permanent în spațiul public că nu mai putem continua cu o subfinanțare cronică a sistemului educațional! Minim 6% din PIB pentru Educație este salvarea în ceasul al 12 -lea. De altfel si în programul de guvernare aflat in lucru USR susține accesul la educație al tuturor copiilor și tinerilor din România dar și promovarea meritocrației! 
De asemenea MEN are termen până la sfârșitul anului in curs să finalizeze Strategia pentru educația pentru sănătate si nutriție, aceasta urmând a fi transpusă conform articolului 65 modificat, începând cu anul școlar 2020- 2021! 
Educația nu are culoare politică!   

Deputat, prof. Cristina Iurișniți

Comentarii