06 ian.

2018- scurt bilanț și perspective pentru 2019

Anul 2018 a fost un an exploziv, cu proteste, cu OUG- uri date cu dedicație pentru a modifica legile justiției sau a impune  Editura Unică și anularea pieței concurențiale de carte școlară.

A fost Anul Centenar al Marii Uniri, cu  schimbări legislative intempestive care a adus și dezbinare dar și solidaritate si activism civic. Am propus legi pentru promovarea școlilor profesionale, pentru educația pentru sănătate și  mediu cât și  pentru siguranța copiiilor noștri pe drumurile publice. Am organizat dezbateri  atât la Bistrița cât și la Camera Deputaților, am strâns semnături pentru „Fără penali în funcții publice”  și „Oameni Noi”, am participat în Campania internă pentru europarlamentare. Democrația, cultura și experiența politică  se învăță și cresc  cu exercițiu!  

In plan internațional, prin diplomație parlamentară am adus comunității pe care o reprezint și un Proiect Centenar în cadrul unui proiect bilateral de suflet,  Sezonul Franța-România; un proiect  pentru  producătorii locali, liceeni și profesori, pictori, muzicieni și scriitori intr-un dialog identitar între cele 2 orașe înfrățite! Proiectul Bistrița 100 Besancon sustinut de administrația locală si județeană a  început în decembrie 2018 va  continua și în 2019 până în 14 iulie, Ziua Franței.

Activitatea de parlamentar am derulat-o la București unde vă reprezint în Parlament, dar și la Bistrița și Besançon, Franța fiind unul dintre partenerii tradiționali ai Românei în susținerera și promovarea valorilor și aspirațiilor europene, comune.

Ce îmi propun pentru 2019?

Imi doresc ca în acest an să pot duce mai departe câteva acțiuni prioritare pe agenda mea parlamentară: Campania „Nicio școală fără apă și canalizare in Bistrița-Năsăud,  educația pentru sănătate in școli, lupta împotriva violenței domestice, în școli și în societate în general.Voi promova de asemenea realizarea unei CENTURI moderne atât pentru Bistrița europeană cât și pentru Beclean. Voi susține cu tărie colectarea selectivă a deșeurilor atât prin inițiativa legislativă propusă în Parlament cât și la CL Bistrita. Educația și dotările  pentru colectare selectivă trebuie să înceapă din școli. Cine nu respectă regulile de conviețuire comunitară sa simtă atunci puterea amenzilor.

Voi fi mai aproape de cetățenii care vor sa se implice si care vor să aducă schimbare prin implicare autentică!

 Vă mulțumesc tuturor pentru  susținere, idei, sugestii si propuneri!  Politica altfel se face cu și pentru cetățeni!

Deputat
prof. Cristina Iurisniti
Membru in Comisia de învățământ
Președinta Comisiei pentru egalitate de șanse Membră în Delegația parlamentară a Francofoniei

Comentarii