12 dec.

În Bistrița-Năsăud, din nepăsarea primarilor, 1696 de elevi, din 41 de școli, sunt condamnați să meargă la școală în condiții sanitare specifice Evului Mediu

În Bistrița -Năsăud, din vina primarilor, 1696 de elevi din 41 de școli sunt condamnați să meargă la școală în condiții sanitare specifice Evului Mediu

Primarii au datoria să doteze școlile nu să dea vina pe directori!

În tabelul alăturat putem vedea lista școlilor cu grupuri sanitare afară, specific Evului Mediu.

Domnilor primari și consilieri locali din comunele aflate pe lista rușinii și a nepăsării față de școlile din comunitatea dumneavoastră, când aveți de gând să vă ocupați și de spațiile școlare aflate în administrația dumneavoastră, să le dotați cel puțin așa cum ați dotat primăriile în care dumneavostră vă desfășurați activitatea?

Vă reamintim domnilor primari faptul că potrivit  articolului 112 din Legea Educației Naționale (Legea 1/2011) terenurile şi clădirile unităţilor de educaţie timpurie, de învăţământ preşcolar, şcolilor primare, gimnaziale şi liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de învăţământ din cadrul acestora, înfiinţate de stat, fac parte din domeniul public local şi sunt administrate de către consiliile locale.

Atenția pe care o acordați școlilor din localitatea dumneavoastră este imaginea respectului pe care-l acordați educației. Dacă Educație nu e, nimic nu e!

Obiectivul USR este ca nicio școală să nu rămână fără apă și canalizare.

Deputat prof. Cristina Iurișniți

Comentarii