02 dec.

Roman (PNL), Iurisniti (USR) și Movilă (PMP) cei mai prolifici parlamentari din Opoziție

La aproape doi ani de mandat, o privire mai atenta pe activitatea parlamentara, ne arată ca nici parlamentarii puterii, dar nici ai opoziției, nu se omoară cu munca. Iar pentru cei mai mulți parlamentari, somnul și lenea se plătesc bine. Dacă de regula, lupa sta pe parlamentarii puterii, azi o sa ne uitam mai atent și in zona opozitiei, acolo de unde ar trebui sa vina și mai multă seriozitate.

Cel mai prolific deputat de opoziția parlamentara provine din rândul PNL, Florin Roman, deputat de Alba. A inițiat 111 inițiative legislative, din care 9 au fost deja promulgate. Deputatul PNL de Alba este unul din cei mai vocali opozanți și s-a făcut remarcat in cauza Centenarului. El este autorul amendamentului prin care Alba Iulia este declarată “Capitala Marii Uniri”, deputatul care s-a luptat cel mai mult pentru realizarea Monumentului Unității de la Alba Iulia. A fost deputatul care a pus alimentele pe tribuna Parlamentului la moțiunea de cenzura împotriva guvernului Tudose și care a inițiat legea împotriva radarelor ascunse. In, USR activitatea parlamentara nu este la fel de stralucita ca in cazul spectacolului oferit de partidul lui Dan Barna.

Cele mai multe inițiative ii aparțin lui Cristina Iurisniti, 97 din care 7 transformate in legi. Majoritatea legilor vin in sprijinul invatamantului. Iurisniti este foarte activa la nivelul comisiei de invatamant a Camerei Deputatilor.

La PMP, veteranul Petru Movilă tine steagul sus. Nu este doar vocal, ci și un parlamentar cu multe inițiative: 105, din care 6 transformate in legi. In cazul lui Movilă, mare realizare sta in legea pentru construcția autostrăzii Moldovei. Așadar se poate si din opoziție! Dar cu o floare sau trei, nu se face primăvara…

Articol preluat de pe stiripesurse.ro

Comentarii