01 dec.

Romania in anul Centenarului!

Artizanii Marii Uniri de la 1918 se află în umbră după 100 de ani de la înfăptuirea României Mari, din pricina unei haite de politicieni infractori, corupți și incompetenți ai anului 2018, care au probleme penale, dosare penale ori condamnări cu executare.

Tot la 100 de ani, de la Marea Unire , Educația pierde din nou la rectificarea bugetară.

Guvernul PSD-ALDE văduvește din nou învățământul cu 198 de milioane de lei. Proasta gestiune a banului public și lipsa de viziune a guvernanților reprezintă un atac la adresa calității finanțării educației.

Nu vom putea vorbi despre performanță în școlile românești până nu vom înțelege importanța unei finanțari corespunzătoare : cele 198 de milioane tăiate, ar fi putut extinde de 5 ori programul ,,O masă caldă în scoli”. Dar, din nefericire, pentru actuala guvernare, interesul superior al educatiei nu a reprezentat si nu va reprezenta niciodată o prioritate in contextul unei subfinantari cronice . 6 % din PIB este o utopie dar 2,98% o realitate cruda a unui guvern pentru care Educatia este Cenusareasa de serviciu.

Acum 100 de ani, in perioada interbelica educaţia primea 16% din PIB. Şi 98 % dintre tinerii care plecau la studii în străinătate se întorceau acasă. Asta pentru că, în perioada interbelică, şcoala te pregătea să devii un om cu educaţie civică şi caracter. După Marea Unire, educaţia a fost ridicată la rang de politică de stat. Şcoala a devenit un instrument de construcţie a naţiunii. Respectul pentru învăţământ, pentru oamenii cu carte era evident. 98% din tinerii care plecau la studii în străinătate reveneau în ţară.

România nu este cea a corupților, România este a oamenilor cinstiți, a celor care luptă pentru o justiție dreaptă și pentru o Românie a bunului simț!

Luptăm pentru o Românie a valorilor, a competenței și a vieții frumoase, pentru o Românie a tuturor celor care vor să trăiască într-o țară europeană, civilizată, sănătoasa educata și prosperă!

România trebuie să rămână o țară atașată profund valorilor europene, o țară a elitelor dar și a calității în educație pentru toți copiii, a libertății, democrației și stabilității, o țară din care să nu mai ai motive să emigrezi, ci o țară în care să te întorci cu drag nu doar de sărbători!

La Mulți Ani, România! La Mulți Ani românilor, oriunde v-ați afla!

Comentarii