14 nov.

Guvernul a anunţat zilele trecute, într-un final, că va asigura şi în acest an finanţarea necesară Programului – pilot de acordare a unei mese calde

Guvernul a anunţat zilele trecute, într-un final, că va asigura şi în acest an finanţarea necesară Programului – pilot de acordare a unei mese calde copiilor din 50 de grădiniţe şi şcoli din România.

Deşi Programul a fost lansat în urmă cu trei ani, acesta a fost parţial funcţional, spre exemplu în judeţul Bistriţa-Năsăud, elevii din Tiha Bârgăului au primit doar o lună şi jumătate pachetul alimentar. Această situaţie anormală a fost posibilă deoarece alocarea fondurilor s-a făcut pe an financiar şi nu pe an şcolar aşa cum era firesc.Pentru a corecta acest aspect care făcea ca Programul să nu fie sută la sută funcţional, am avut o serie de intervenţii scrise, dar şi întrevederi directe cu Ministrul Educaţiei. Astfel, în urma intervenţiilor mele, în noua Ordonanţă de Guvern se va schimba modalitatea de alocare a banilor, iar elevii vor beneficia de pachetul alimentar din prima zi de şcoală până în ultima, în toate cele 50 de şcoli cuprinse în program.
Totodată, solicit Guvernului să implementeze la scară naţională acest program, iar elevii să primească nu doar un sandviş rece, ci efectiv o masă caldă şi consistentă.
Comentarii