09 nov.

Afterschool – un capriciu sau o necesitate?

Programul de Afterschool este absolut necesar pentru mulți părinți care lucrează și care vor să își știe copiii în siguranță, supravegheați și mai ales îndrumați în activitățile lor de învățare – consideră deputatul Cristina Iurișniți care susține că un guvern responsabil ar trebui să finanțeze acest program!

În această săptămână am reluat presiunea pe autorități pentru a rezolva problema programului Școală după Școală (Afterschool) care este absolut necesar pentru mulți părinți care lucrează și au nevoie de acest serviciu educațional”, a transmis deputatul USR Cristina Iurișniți.

Aceasta a făcut o interpelare adresată ministrului interimar al Educației, Rovana Plumb, în care i-a explicat că există posibilitatea ca ministerul Educației să susțină în totalitate programul de Afterschool pentru a remedia incoerențele legislative care interzic acum colectarea sumelor de bani necesare desfășurării proiectului.

Programul de Afterschool trebuie să se desfășoare în școlile copiilor. Un guvern responsabil ar trebui să finanțeze acest program! Părinții vor să își știe copiii în siguranță, supravegheați și mai ales îndrumați în activitățile lor de învățare sau recreative! Dar la noi totul e complicat când de fapt poate fi clar și simplu: spații disponibile sunt, de ce să plătească părinții chirii scumpe în alte părți?”, se mai întreabă deputatul Cristina Iurișniți.

Problema poate fi rezolvată prin Hotărâre de Consiliu Local, așa cum de exemplu s-a întâmplat la Petroșani sau Cluj – subliniază Cristina Iurișniți, convinsă că exemplele de bună practică trebuie aduse în spațiul public, iar rolul unui parlamentar responsabil este să facă presiune asupra autorităților publice locale dacă acestea nu lucrează în interesul cetățeanului.

Dacă la nivel național Curtea de conturi a luat o decizie obtuză, soluția o putem găsi la nivelul administrației locale”, susține Cristina Iurișniți.

După ce a depus în Parlament a doua interpelare pe această temă spinoasă legată de programul Afterschool (Școala după Școală), program doar promovat pe hârtie de PSD și nefinanțat de guvernanți, USR Bistrița-Năsăud propune să rezolvăm problema pe plan local.

USR a propus Consiliului local Bistrița să vină cu o hotărâre de Consiliu Local prin care să permită ca spațiile școlii (care aparțin comunității) să fie puse la dispoziția programului de Afterschool: „Părinții au dreptul în calitate de plătitori de taxe și impozite să aibă acces la aceste spații pentru binele copiilor. Dacă Educație nu e, nimic nu e!”, conchide Cristina Iurișniți.

Articol preluat de pe Bistriteanul.ro

Comentarii