18 oct.

Cristina Iurișniți – Candidat Europarlamentare 2019

Sunt deputată USR, președinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi și membră în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Am absolvit Facultatea de Litere, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca în 1994, și tot din același an, am intrat în învățământ ca profesor titular de limba franceza.

Susțin formarea continuă, pe tot parcursul vieții. Înainte a deveni parlamentar, am absolvit un masterat în Didactica Limbii Franceze, cu specializare în managementul formării, la Universitatea Franche-Comté, Centrul de Lingvistică Aplicată din Besançon, Franța, precum și un Master în Comunicare și Relații Publice în România.
În perioada 2008-2016, am fost profesor titular de limba franceză la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Bistrița. Am pregătit elevi cu rezultate deosebite la concursuri și olimpiade naționale, cât și pentru examenele DELF, în vederea obținerii certificatelor internaționale de competentă lingvistică. Pe o perioada de 2 ani ( 2010-2012) am fost expert monitorizare în cadrul proiectului național inițiat de MENCS „Formarea continuă a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne în predarea eficientă a limbii franceze / engleze și evaluarea la nivel european a competențelor lingvistice”.
Proiectele educaționale le-am considerat întotdeauna o alternativa viabilă, eficientă și complementară a educației formale. Am coordonat proiecte educaționale pe tema cetățeniei europene active cu fonduri nerambursabile de la CL ( 2010, 2011) dar și cu fonduri europene în cadrul Programelor Comenius ( 2009, 2010, 2013).
Sunt metodist ISJBN și formator național. Am inițiat pe plan județean filiala Asociației profesorilor de limba franceza (ARPF B-N). Între 2012 și 2016 am fost examinator și corector pentru certificate internaționale DELF în Institutul Francez, Cluj-Napoca.

 

 

Comentarii