27 sept.

Ministrul Popa a demisionat

Ministrul Popa a demisionat după 6 luni de la preluarea mandatului.
Lipsa de viziune, incompetența managerială și politicile discriminatorii au avut un impact profund negativ asupra învățământului românesc:

1. Finanțarea discreționară și ,,feudalizarea” sistemului universitar. Banii au fost alocați în funcție de interese politice, luându-se sume importante din bugetele universităților românești de top și redistribuindu-i către universități de partid, de o calitate îndoielnică.

2. Susținerea plagiatelor. Discursul ministrului Popa a îndepărtat învățământul universitar de la standardele de calitate europene și internaționale, promovând mediocritatea, clientelismul si politizarea excesivă.

3. Incompetența gestionării situației manualelor școlare. Cele 6 luni de mandat au continuat șirul erorilor grave ale căror efecte se reflecta acum in manualele elevilor.

4. Lipsa transparenței în deciziile luate. În doar 6 luni, USR a sesizat de 3 ori Curtea Constituțională cu privire la legile propuse de Ministerul Educației care au bulversat învățământul românesc.

Lista gravelor erori comise poate continua, însă, din nou, cei care au de suferit de pe urma politicilor iresponsabile ale mandatelor lui Pop și Popa sunt elevii si profesorii.

Comentarii