14 sept.

Inițiativă legislativă: Primarii să fie obligați sa doteze școlile cu pubele, pentru a asigura educația pentru colectare selectivă a deșeurilor

Azi am vizitat Școala din Nușeni.
Am cerut și am primit din partea directorului scolii, o listă de copii nevoiași, care au nevoie constantă de rechizite, pe tot parcursul anului, nu numai de un ghiozdan la începutul școlii.
În cadrul campaniei USR „Ajută un copil să meargă la școală”, 8 copii au zâmbit astăzi și de asemenea vor învăța ce este trierea și colectarea selectivă.
Adică vor învăța că trebuie să respecte mediul înconjurător, că pot pune hârtia separat de plastic. Gesturi simple pe care noi adulții încă nu le avem pentru că nu avem o gestionare corectă a deșeurilor la nivel național, și de aici, este foarte posibil să fim pasibili de amenzi din partea Uniunii Europene , pentru nerespectarea normelor de colectare a deșeurilor!
Un băiețel întors țară din Spania cu familia a întrebat în urma educației primite: Dar numai un coș aveți?
Soluția legislativă pe care o propun:
Primarii să fie obligați sa doteze școlile de care răspund, cu pubele pentru a asigura , măcar în școli, educația pentru colectare diferențiată a deșeurilor.
Startul l-am dat simbolic la Nușeni!
Dacă educație nu e, nimic nu e!

Deputat
prof. Cristina Iurișniți
Comentarii