28 aug.

Cristina Iurișniți intervine în scandalul manualelor școlare: Nu mă aștept ca Valentin Popa să își asume vreo răspundere sau să îl apuce vreo criză de conștiință!

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, critică dur, într-o declarație de presă, lipsa de profesionalism în redactarea manualelor unice de geografie editate de Editura Unică instituită de PSD și declarată neconstituțională de CCR în urma sesizării de neconstituționalitate pe care USR a demarat-o  în Parlament, pentru a împiedica un partid dictatorial să controleze totul de la resurse la informații.

” Acum , după ce profesorii de geografie au sesizat greșeli impardonabile pe care presa le-a transmis opiniei publice, după ce USR a preluat subiectul și în calitate de parlamentar, membru în Comisia de învățământ, am transmis o declarație de presă care a denunțat incompetența, abuzul și iresponsabilitatea in privința educației copiilor noștri, vedem că MEN și EDP nu au altă soluție decât tipărirea unor noi manuale de geografie de clasa a VI-a.Pe site-ul edu.ro a apărut un comunicat potrivit căruia manualele de geografie vor fi retipărite! Cine răspunde pentru risipa fondurilor de la bugetul de stat? Cine va fi tras la răspundere pentru greșeli impardonabile în manualele din care vor învăța copiii noștri?
Este o întrebare la care Ministrul ” Pamblică” va trebui să dea un răspuns oficial interpelarii pe care i-o voi adresa in prima zi din sesiunea parlamentară care va începe în 3 septembrie!
Experiența de viață a generațiilor anterioare ne transmite idei de bun simț : nu mai bine măsori de mai multe ori si tai o singură dată?”, se întreabă retoric parlamentarul bistrițean.

De asemenea, Cristina Iurișniți, susține că în România, responsabilitatea este însă o vorbă în vânt: ” Cât despre politici educaționale coerente, de la programe reactualizate, manuale atractive in format letric dar și digital și interactiv, până la formări gratuite pentru profesori pentru a fi capabili să țină pasul cu generația Internet și Facebook, ele rămân niste obiective doar virtuale, niște vise pentru naivii care mai îndrăznesc să creadă în acest Guvern incompetent și corupt!”, acuză Iurișniți.

Ea nu uită să spună despre faptul că, în orice țară civilizată, risipa și incompetența atrag inerent și asumarea răspunderii unor astfel de decizii care au dus la tipărirea a 1, 6 milioane de exemplare cu greșeli științifice

” Dar nu-i așa, pușculița celor 24 de milioane de Ron pentru manuale unice „neconstituționale ” este destul de generoasă…așa că, toleranță maximă la incompetență este sloganul EDP in aceste zile! Cine plătește oalele sparte? Evident răspunsul îl știm …Nu mă aștept că Valentin Popa să își asume vreo răspundere sau să îl apuce vreo criza de conștiință! In schimb mă aștept ca cetățenii responsabili sa taxeze prin vot pe cei care greșesc la infinit…. Dacă Educație nu e, nimic nu e! # Implicare pentru schimbarea pe care ne-o dorim!”, conchide parlamentarul USR.

Articol publicat pe mesagerul.ro

Comentarii